Thom Ventoux

Thom Ventoux 2014

TTF Nieuwsbrief

Thom Ventoux 2014 is een initiatief van The Thom Foundation en vindt plaats op 31 mei 2014. U vindt hier allerlei informatie over dit evenement. Niet alleen treft u nieuws en actualiteiten, maar ook diverse praktische zaken, zoals de sponsoring , de aanmelding en de accomodatie.

U kunt uw sponsorbijdrage storten op NL69 ASNB 0925 9694 86.
Namens de kinderen van BanglaDesh willen wij u bij voorbaat danken voor uw bijdrage.

Nieuws en actualiteiten

23 mrt. 2014 ~ De 5e editie van de Thom Ventoux 2014 nieuwsbrief is beschikbaar. Nu te downloaden.

4 mrt. 2014 ~ Persbericht 'Sponsoractie Thom Ventoux 2014 voor kinderen in Bangladesh' (.pdf)

4 mrt. 2014 ~ De uiterlijke inschrijfdatum is verlengd tot 15 april 2014. Er is nog een beperkt aantal mobile home plekken beschikbaar.

9 feb. 2014 ~ Speciaal aanbod: Een portret van uw huisdier geschilderd door Anita Schouwaert.

4 feb. 2014 ~ De 4e editie van de Thom Ventoux 2014 nieuwsbrief is beschikbaar. Nu te downloaden.

12 jan. 2014 ~ Voorbeeld van sponsoring: Zet een emballagepaal in supermarkt of winkel.

21 nov. 2013 ~ De lijst met ideeën voor workshop breidt zich uit. Er zijn er nu vier.

13 okt. 2013 ~ Er is nu ook een flyer (.pdf) van Thom Ventoux 2014 beschikbaar.

23 okt. 2013 ~ Thom Ventoux 2014 heeft inmiddels een pagina op Facebook.

15 okt. 2013 ~ Thom Ventoux 2014 is ook te vinden op Twitter: @ThomVentoux. Volg @ThomVentoux voor de laatste actuele informatie.

Zomer 2013 ~ The Thom Foundation besluit tot Thom Ventoux 2014 op 31 mei 2014.

Waarom Thom Ventoux 2014?

De Mont Ventoux is voor de oprichters van TTF niet zo maar een steile berg in het prachtige landschap van Zuid-Frankrijk. Jaren geleden heeft de familie van Thom al eens deze berg beklommen. Thom was toen samen met zijn opa verantwoordelijk voor het niet uitdrogen van zijn ooms en vader, die al vloekend en kermend hun weg op de berg probeerden te vinden.

Al hangend uit het raam van de auto van opa gaf hij niet alleen de vele flessen water aan de renners, maar wist ze steeds weer op te peppen om door te gaan. Wat had hij er graag een volgende keer weer bij willen zijn.

Juist daarom hebben wij in zijn naam in 2012 met familie en vrienden "de kale berg" getrotseerd. Dit mooie, succesvolle initiatief heeft er toe geleid dat we wederom de kale berg gaan trotseren op 31 mei 2014. Nu niet alleen met familie en vrienden maar met iedereen die TTF een warm hart toedraagt.

Vanuit het gedachtegoed van Thom, die altijd klaar stond voor die ander, willen we graag het mooie project steunen van Niketan om kinderen met een beperking uit Bangladesh een betere toekomst te geven. (zie info onder het kopje project).

Wij hebben er veel zin!

TOP

De tocht over de Mont Ventoux

De Mont Ventoux wordt ook wel De Kale Berg genoemd. Het is een berg die spreekt tot de verbeelding van menig wielrenner. De Mont Ventoux kun je beklimmen vanuit drie dorpen: Bedoin, Malaucène en Sault. Van welke kant je ook komt, de beklimming is een geweldige prestatie.

De Mont Ventoux

De kale berg

Voor Thom Ventoux 2014 hebben we ervoor gekozen de berg wederom vanaf Malaucene te beklimmen. De deelnemers kunnen kiezen uit een 2-tal opties:

De etappe

Route (77,8 kilometer): Benivay Ollon, Malaucène, Mont Ventoux, Malaucène, Benivay Ollon

Deelnemers die graag extra uitgedaagd willen worden kunnen voor De Etappe kiezen. Zij fietsen dan vanaf Camping Domaine de l'Ecluse in Benivay Ollon over een heuvelachtige weg naar Malaucene. Deze groep zal begeleid worden tot Malaucene waarna de rest van de deelnemers zullen aansluiten. Vervolgens gaat de beklimming beginnen (zie onderstaande beschrijving). Na de beklimming gaan zij onder begeleiding weer naar beneden en via Malaucene fietsen zij dan weer terug naar de camping in Benivay Ollon.

De beklimming

Route (21,2 kilometer): Malaucène, Mont Ventoux. De tocht start op 330 meter en eindigt op 1.909 meter, een hoogteverschil van 1.570 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 7.5%.

Malaucène, gelegen op 375 m hoogte aan de noordwestkant van de Mont Ventoux is na Bedoin de belangrijkste uitvalsbasis voor wie de Reus van de Provence op wil. Rond het dorp liggen overal wijngaarden, kersen-, abrikozen- en olijfboomgaarden en er worden ook asperges geteeld.

De beklimming vanuit Malaucène verloopt als volgt: na twee kilometer zitten we al op 9,5%, maar daarna zakt dit percentage naar 5% om vervolgens weer te stijgen. Halverwege zit je zelfs op 10,5% en op tweederde van de klim weer op 3%. Ondanks enkele stukken valsplat blijft het een moeilijke klim.

TOP

Het project waarvoor we ons inspannen

Uitbuiting, mishandeling, verwaarlozing, gebrek aan stimulatie en aandacht. Dat is de dagelijkse realiteit van duizenden kinderen met een verstandelijke beperking in Bangladesh. Kinderen met een beperking krijgen in Bangladesh geen aandacht en worden verwaarloosd. Niketan helpt deze kinderen en hun ouders. Zo zijn er in de afgelopen 15 jaar dagverblijven gerealiseerd waar deze kinderen gericht op hun ontwikkelingsniveau activiteiten aangeboden krijgen.

Kinderen van het weeshuis

Een van de kinderen

Nu wil de stichting Niketan speciaal onderwijs realiseren en lesmateriaal ontwikkelen voor kinderen van 6 tot 13 jaar, zodat zij ook naar school kunnen.

The Thom Foundation wil zich graag inzetten om samen met Niketan dit mooie project te realiseren . En wij doen dit door Thom Ventoux 2014 te koppelen aan dit project. Een unieke uitdaging voor een uniek doel en dat met als doel kinderen met een beperking een volwaardiger rol in de samenleving te geven.

TOP

De accomodatie tijdens Thom Ventoux 2014

Tijdens Thom Ventoux 2014 verblijven wij op Le Domaine de l'Ecluse in Benivay-Ollon, acht kilometer van de historische stad Buis les Barronies, in de mooie streek de Drome in Zuid Frankrijk.

De camping ligt 20 kilometer van Malaucène, ons startpunt van de beklimming van de Mont Ventoux.

Le Domaine de l'Ecluse is een kleine, gemoedelijke, Franse camping. De organisatie van Thom Ventoux 2014 heeft deze locatie september 2013 bezocht en met de eigenaren goede afspraken kunnen maken met betrekking tot ons verblijf gedurende Thom Ventoux 2014.

Alle deelnemers staan bij elkaar en aan de rand van dit veld staan de 'mobile homes'. Ook hebben wij daar de beschikking over een grote tent waarin activiteiten van Thom Ventoux 2014 kunnen plaatsvinden.

De ingang van de camping

Op de camping bevindt zich een mooi zwembad alsmede ook een volleybal- en voetbalveld met uitzicht op de Mont Ventoux.

Het zwembad op de camping

Op de camping is ook een restaurantje en hier kan je brood halen, afhaalmaaltijden, heerlijke wijn en andere drankjes kopen.

Le Domaine de l'Écluse is een boerderij in vol bedrijf. Met Martial, een van de eigenaren, is het mogelijk om door middel van zijn wandelingen en proeverijen de geschiedenis te ontdekken van de gewassen, olijven, olijfolies, truffels en wijnen van de Baronnies.

Prijzen van de accommodatie

  • Een campingplaats voor drie nachten: 27 euro per persoon.
  • De mobile home (4 personen) voor drie nachten: 245 euro.
  • De mobile home (6 personen) voor drie nachten: 320 euro.

De prijzen zijn gebaseerd op drie nachten, aankomst op donderdag, overnachting vrijdag- en zaterdagnacht en vertrek op zondag. Het is ook mogelijk om eerder of langer gebruik te maken van de accommodatie. Vraag naar de voorwaarden.

Vanzelfsprekend kunt u langer dan drie nachten te verblijven op Domaine l'Ecluse. Als u langer wilt blijven dan graag doorgeven aan de organisatie.

Een mobile home voor 4-personen

Routebeschrijving Domaine l'Ecluse

De camping bevindt zich in een diep dal aan de rivier de Eygemarse. De smalle, kronkelige aanrijdroute maakt de camping minder goed bereikbaar voor (grote) caravans. De camping ligt ten zuidoosten van Bénivay-Ollon. D538 (Nyons-Vaison-la-Romaine), na ca. 11 km links over de D46 naar Buis-les-Baronnies. Vlak voor Buis-les-Baronnies linksaf over de D147 naar Bénivay. Na 11 km bevindt de camping zich aan de linkerkant van deze weg.

TOP

Hoe sponsort u Thom Ventoux 2014?

Thom Ventoux 2014 kunt u op verschillende manieren sponsoren. Allereerst kunt u deelnemers sponsoren met een bedrag, per gereden of gelopen kilometer of bij het behalen van de top van de Mont Ventoux. Ook kunnen deelnemers in aanloop naar Thom Ventoux 2014 zelf sponsoracties organiseren en zo het sponsorbedrag verhogen.

Opgelet! ~ Voor deelname aan Thom Ventoux 2014 is geen minimum sponsorbedrag vereist. Wij zouden erg blij zijn als het iedere deelnemer lukt minimaal 500 euro in te zamelen voor Thom Ventoux 2014 voor het mooie project in Bangladesh!

Voorbeelden van sponsoracties

Wordt uw omgeving al gek van al die sponsoring, neem dan het heft in eigen hand. Juist in deze moeilijke tijd kan het voor deelnemers lastig zijn aan sponsorgelden te komen. Daarom denkt de sponsorcommissie van Thom Ventoux 2014 graag met u mee.

Hank Halsema (h punt halsema at ziggo punt nl) en Chantal Snoek (chantalsnoek at home punt nl) van de sponsorcommissie Thom Ventoux 2014 willen u graag ondersteunen bij de organisatie van sponsoracties. Zij hebben zelf al twee voorbeeldacties uitgewerkt.

Zet een emballagepaal in een supermarkt of winkel

In overleg met de bedrijfsleider van een supermarkt of winkel kan de emballage worden gedoneerd voor Thom Ventoux 2014. Lees de instructies voor plaatsing van de emballagepaal en bijbehorende flyer.

Organiseer een mannenavond met een entreebedrag

Koop een eredivisiewedstrijd en nodig vrienden uit om samen naar de wedstrijd te kijken. Een uitgewerkt concept voor een mannenavond is op te vragen bij Hank Halsema.

Organiseer een workshop

De sponsorcommissie heeft enkele workshops bedacht (met bijbehorende handleiding).

Workshop Petit Four
Workshop Samen Koken
Workshop Kerstmarkt
Workshop Boomjuwelen

Voor workshops en andere ideeën voor sponsoracties hou onze Facebookpagina Thom Ventoux 2014 of Twitterfeed in de gaten.

Speciaal aanbod: Een prachtige herinnering aan je geliefde huisdier

Een portret van je huisdier met acrylverf geschilderd op een katoenen/linnen doek en gemaakt door kunstenares Anita Schouwaert. De prijs is in overleg met u en afhankelijk van de doekmaat. Behalve materiaalkosten gaat alles naar Thom Ventoux 2014. Heeft u belangstelling? U kunt contact opnemen met Anita Schouwaert (061 621 9736 of 065 257 8114)

Voorbeeld van een huisdierportret

Heeft u een goed idee hebt om geld op te halen voor Thom Ventoux 2014, vragen over promoties rondom uw actie of wilt u een actie voeren en heeft u daar hulp bij nodig, neem dan contact op met Hank Halsema of Chantal Snoek. Ze helpen u graag uw sponsoractie succesvol te maken.

En natuurlijk kunt u geld overmaken op de bankrekening van Thom Ventoux 2014: ASN 92.59.69.486 ten name van I.M.T. Obdeijn te Bussum, onder vermelding van Thom Ventoux 2014 om zo het mooie project van Niketan te steunen.

TOP

Deelnamevoorwaarden en aanmeldingsformulier

Voordat u zich aanmeldt voor Thom Ventoux 2014 adviseren wij u eerst de deelnamevoorwaarden te lezen

Voorwaarden voor deelname

(1) Deelnemers zorgen er voor dat hij/zij in zodanige conditie verkeert dat de etappe en beklimming van de Mont Ventoux medisch verantwoord is.

(2) Deelnemers zijn tenminste 13 jaar en gaan tot 18 jaar onder verantwoordelijkheid van een volwassene de Mont Ventoux op. Deelnemers onder de 18 jaar nemen niet deel aan de afdaling.

(3) Deelname aan Thom Ventoux 2014 is te allen tijde geheel op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid.

(4) Deelnemers nemen geheel op eigen risico deel aan Thom Ventoux 2014, alle voorbereidingen en de heen- en terugreis. The Thom Foundation is gevrijwaard van elke aansprakelijkheid.

(5) Deelnemers geven tijdens de etappe en beklimming gehoor aan alle aanwijzingen en adviezen van de organisatie. De organisatie is gerechtigd op elk moment de etappe, beklimming en afdaling te stoppen.

(6) Deelnemers zorgen voor goede en beschermende kleding tijdens de etappe, beklimming en afdaling.

(7) Fietsende deelnemers zijn verplicht tot het dragen van een helm tijdens de etappe, beklimming en afdaling.

(8) Deelnemers zijn verzekerd tegen schade aangebracht aan derden en/of aan eigendommen van derden. Daarnaast beschikken deelnemers over een adequate reis- en ziektekostenverzekering.

(9) Al het geld dat wordt opgehaald voor Thom Ventoux 2014 is daadwerkelijk bestemd voor het te sponsoren project. Gemaakte kosten voor Thom Ventoux 2014 zijn geheel voor eigen rekening en gaan niet ten koste van de opbrengst van Thom Ventoux 2014.

Aanmelden

Voor aanmelding tot deelname aan Thom Ventoux 2014 kunt u dit aanmeldingsformulier (.docx) downloaden, invullen en opsturen naar e-mailadres thomventoux at hotmail punt nl.

TOP

Wilt u meer informatie of vraagt u steun van The Thom Foundation en/of Thom Ventoux neem dan gerust contact met ons op.