Thom Beeld

Project in Zuid-Afrika - Aanschaf schoolbus Johannesburg

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Ikusasa
  • Start project: 2009
  • Bijdrage: € 4.530
  • Partner: Coronation Training Centre
  • Geplande uitvoering: medio 2011
  •  

Het Coronation Training Centre in Newlands, een township van Johannesburg, is opgericht in 1973 naar aanleiding van het feit dat er in de wijde omtrek van het township geen onderwijsinstelling was voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Hierdoor konden deze kinderen niets leren en moesten zij overdag vaak aan hun lot worden overgelaten als de ouders gingen werken. Het doel van deze school is de kinderen te leren op een praktisch manier zoveel mogelijk zelfstandigheid bij te brengen zodat zij zich later zelf kunnen redden in de maatschappij. Om de kinderen veilig naar school te kunnen brengen wordt gebruikgemaakt van twee schoolbussen.

Het project is gestart in november 2009 en is opgezet vanwege technische problemen met de twee zeer oude schoolbussen. De kinderen zijn voor het vervoer naar en van school de bus afhankelijk. De ouders kunnen hen niet brengen en openbaar vervoer is voor deze kinderen niet geschikt. De doelgroep bestaat uit 150 leerlingen in de leeftijd van 6-21 jaar, allen afkomstig uit zeer arme gezinnen.

Mede door de donatie van The Thom Foundation wordt de aanschaf van de tweede schoolbus gerealiseerd, waardoor 75 leerlingen met een beperking dagelijks weer veilig van en naar school worden gebracht.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.