Thom Beeld

Project in Thailand - Ziekenzaal in Mae Tawo

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: DPRN
  • Start project: april 2010
  • Bijdrage: € 5.000
  • Partner: DPRN
  • Geplande oplevering: najaar 2010
  •  

In het noorden van Thailand, bij de Birmese grens leven veel vluchtelingen afkomstig van de Karen stam. Door de aanhoudende gewelddadigheden en de onveilige situatie voor de Karen zijn zij vanuit Birma gevlucht naar Thailand.

Door de Thaise regering worden zij amper opgevangen dus de omstandigheden waaronder zij leven zijn niet florissant. Het zijn vooral de kinderen die lijden onder deze erbarmelijke omstandigheden.

Kinderen van het weeshuis

Kinderen van het weeshuis

Recentelijk is The Thom Foundation een samenwerking aangegaan met de stichting Displaced Persons Response Network die de opvang van de Karen zowel in Thailand als in Birma probeert te ondersteunen. Zij doen dit middels het bouwen van scholen, een weeshuis en allerlei andere soorten van hulp.

Op het verzoek van DPRN heeft The Thom Foundation de bouw van een ziekenzaal gefinancierd. Deze ziekenzaal maakt deel uit van een reeds bestaand weeshuis. In de oude situatie verbleven zieke kinderen tussen de gezonde kinderen in het weeshuis. Dit vergrootte de kans op besmetting en bemoeilijkte de verpleging van de zieke kinderen.

Bouw ziekenzaal geheel voltooid

Bouw ziekenzaal geheel voltooid

Met de bouw van de ziekenzaal kunnen de zieke kinderen afzonderlijk worden opgevangen en verpleegd.

De bouw van de ziekenzaal (zie foto) is in januari 2011 afgerond. Met het geld dat de Heilig Hartkerk in Hilversum heeft opgehaald (september 2010) is de ziekenzaal voorzien van een goede inrichting, inclusief medicijnen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.