Thom Beeld

Project in Indonesië - Weeshuis in Singaraja

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Anak Anak
  • Start project: mei 2009
  • Bijdrage: € 10.000
  • Partner: Wilde Ganzen
  • Geplande oplevering: najaar 2009
  •  

The Thom Foundation heeft begin dit jaar besloten de nieuwbouw van een weeshuis op het Indonesische eiland Bali financieel te ondersteunen.

Het weeshuis gelegen in het noorden van Bali werd medio 2008 door ons bezocht. 35 kinderen werden in 2 kleine huisjes, weg van de toeristische centra opgevangen. In het weeshuis wonen kinderen die uit onwettige relaties zijn geboren en op jonge leeftijd op last van de dorpsoudste het dorp zijn uitgezet en kinderen waarvan een of beide ouders zijn overleden.

Kinderen zitten in de woonkamer

Kinderen zitten in de woonkamer

De kinderen variërend in de leeftijd van 6 maanden oud tot 17 jaar werden in het te kleine weeshuis door een kleine lokale stichting opgevangen en verzorgd. Kinderen sliepen in zeer kleine slaapkamers bij elkaar in bed en de keuken was erg klein en niet voldoende uitgerust om de kinderen van een goede maaltijd te voorzien.

In januari 2009 heeft TTF op verzoek van een lokale stichting de aankoop van grond voor het nieuw te bouwen weeshuis gefinancierd. Hiermee kwam de weg vrij voor nieuwbouw van het weeshuis. De nieuwbouw van het weeshuis is een project dat wordt uitgevoerd door de stichting Anak Anak.

Kleine keuken voor het weeshuis

Kleine keuken voor het weeshuis

De huidige stand van zaken is dat men in mei 2009 is gestart met de nieuwbouw van het weeshuis. Naast de bouw van het nieuwe weeshuis met o.a. 5 slaapkamers is er mede dankzij de bijdrage van The Thom Foundation op het aangekochte stuk grond meer dan voldoende ruimte voor de kinderen om buiten te spelen.

Oplevering weeshuis

Oplevering weeshuis

 

Actueel (15 sept. 2010)

Het nieuwe weeshuis in Singaraja op Bali in Indonesië is inmiddels klaar. Op de grond die The Thom Foundation samen met de Wilde Ganzen heeft aangekocht is door stichting Anak Anak een mooi nieuw gebouw neergezet. De vijftig kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 18 jaar hebben nu een goed onderkomen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.