Thom Beeld

Project in Zuid-Afrika - Crèche in Port Shepstone

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Jongeren Hervormde Kerk Loosdrecht
  • Projectperiode: 21 juli - 11 augustus 2011
  • Bijdrage: € 2.500
  •  

In de periode van 21 juli tot 11 augustus 2011 is er een groep jongeren van de Hervormde Kerk in Loosdrecht afgereisd naar Zuid-Afrika met het doel om daar een crèche te bouwen. In hun aanvraag voor onze steun schreven zij:

"Momenteel komen alle (wees)kinderen van de omgeving naar een plaatselijke mevrouw toe die haar huis heeft opgeofferd voor het opvangen van weeskinderen. Met dit project willen wij een geheel nieuwe crèche/dagopvang opzetten, inclusieve begeleiding tijdens vrijetijdsbesteding, onderwijs, verpleging en directe opvang van weeskinderen."

Op ons verzoek heeft één van de jongeren een kort verslag gemaakt:

"Van 21 juli tot 11 augustus zijn wij (23 loosdrechtse jongeren) naar Zuid-Afrika gegaan om daar ontwikkelingswerk te kunnen doen. Ons hoofdproject was het bouwen van een crèche voor Princess. Deze vrouw zorgt dagelijks voor een groot aantal kinderen. Dit deed zij in haar eigen huis in Port Shepstone. Haar huis was echter te klein voor zoveel kinderen.

Creche

Feestelijk interieur van de nieuwe crèche

Toen wij daar aankwamen was het heel slecht weer en konden we met eigen ogen zien dat inderdaad niet alle kinderen in haar huis pasten. Vanwege het slechte weer konden wij de eerste twee dagen nog niet beginnen met de bouw van de crèche. Hierna werd het droog weer en konden we beginnen. Al vrij snel stonden de muren met raamkozijnen erin overeind. Ook hebben we de basis voor het dak gemaakt. Hierna hebben wij het project overgedragen aan onze opvolgers. Zij hebben de bouw afgerond.

De bouw van de crèche hebben wij mogelijk kunnen maken dankzij de gift van The Thom Foundation.

Tevens hebben we een school bezocht, voedsel uitgedeeld, zieken bezocht en bij crèches langsgeweest. Dit waren ook hele bijzondere ervaringen.

Fijn dat The Thom Foundation ons wilde steunen met dit project."

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.