Thom Beeld

Project in Kenia, Oeganda en Tanzania - Outreach

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Amref Flying Doctors
  • Start project: december 2018
  • -
  • Partner: Amref Flying Africa
  • Oplevering: februari 2019
  • Bijdrage: 7.400,- euro

Een Afrikaanse organisatie met Afrikaanse gezondheidsoplossingen voor de mensen in Afrika: dat is Amref Flying Doctors in het kort. De activiteiten van Amref variëren van het direct verlenen van medische zorg tot het verzorgen van opleidingen en het geven van gezondheidsvoorlichting. De medische vluchten die worden uitgevoerd naar afgelegen gebieden in Afrika is nog steeds een belangrijk programma van Amref Flying Doctors. Dit programma wordt Outreach genoemd.

Amref

Amref vliegtuig

Een concreet onderdeel van de Outreach-activiteiten is het uitvoeren van reconstructieve operaties, zoals operaties aan hazenlippen en brandwonden in een wijdverbreid netwerk van klinieken, waarmee wordt samengewerkt. De precieze invulling is afhankelijk van de behoefte per regio wat reconstructieve chirurgie betreft, de beschikbare financiële middelen, gebeurtenissen per land en andere ontwikkelingen.

Tijdens deze bezoeken op deze vluchten voeren de chirurgen van Amref gemiddeld 60 hersteloperaties bij kinderen met een hazenlip uit. Doelstelling voor 2018 en 2019 is het uitbreiden van het aantal vluchten en operaties: 150 hersteloperaties in 2018 en zelfs 150 in 2019. Zo verlossen we de komende drie jaar maar liefst 300 kinderen van hun mogelijk levensbedreigende aandoening. Een hersteloperatie aan een brandwond, hazenlip of gespleten gehemelte kost gemiddeld 370 euro.

Met onze bijdrage maakt The Thom Foundation 20 hersteloperaties mogelijk. Met deze steun zorgen Amref Flying Doctors en The Thom Foundation dat kinderen in de afgelegen gebieden in Kenia, Tanzania en Oeganda kunnen drinken en eten, kunnen praten en lachen, kunnen lopen en bewegen, en gezond kunnen opgroeien.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.