Thom Beeld

Project in Kenia: Kippenfarm bij tehuis voor gehandicapte kinderen in Nyamonye

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Steunfonds Kenyaproject Etten-leur
  • Bijdrage: € 3.400,-
  • Start project: oktober 2015
  • Geplande uitvoering: september 2016

Het Kenya Project is in 1988 gestart door een jonge Nederlandse weduwe, mevrouw Krijnen. Zij is werkzaam in Kenia en hoorde van het lot van de weduwen van de Luo-stam, wonende nabij het Victoriameer in Kenia. Deze weduwen worden vererfd ('nagelaten') aan hun zwagers of schoonfamilie. Ze vond deze gewoonte vreselijk, vooral omdat dit veelal gepaard ging met (seksueel) misbruik. Niet alleen de weduwe, maar ook haar kinderen moeten voldoen aan de wensen van de zwagers of de schoonfamilie. Het lijkt erg op een modern slavenbestaan. De enige manier om hieraan te ontsnappen is door financieel onafhankelijk zijn.

Kippen

De kippen in Kenya

De stichting helpt de veelal jonge weduwen werkgelegenheid en inkomen te bieden door het opstarten van allerlei projecten. De ideeën komen vaak van de vrouwen zelf. Inmiddels zijn 1600 weduwen en hun kinderen geholpen bij het krijgen van een beter leven en een beter toekomstperspectief.

The Thom Foundation kreeg het verzoek voor een donatie ten behoeve van de bouw van een kippenschuur bij een tehuis waar 50 gehandicapte kinderen worden opgevangen.

Kippenfarm

De kippenfarm

De inkomsten voortkomend uit de verkoop van eieren helpen de gemeenschap zelfvoorzienend te worden. Bovendien is het verzorgen van de kippen en het rapen van eieren een bezigheid voor de kinderen, waardoor ze sociaal en emotioneel kunnen groeien en op hun manier deel uit kunnen maken van de maatschappij.

De schuur is inmiddels gebouwd en in gebruik. Er zijn ruim 90 kippen en 40 kuikens in de schuur gehuisvest.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.