Thom Beeld

Project in Kameroen - Bouw van een school in Doukoula

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Hier en Daar
  • Start project: reeds gestart
  • Bijdrage: € 6.150
  • Partner: Stichting Hier en Daar
  • Oplevering: zomer van 2008
  •  

In vergelijking met andere Afrikaanse landen doet Kameroen, een land in West Afrika, het niet slecht op onderwijsgebied. De tendens is echter dat scholen vooral in stedelijke gebieden gebouwd worden. Lokale autoriteiten krijgen van de nationale overheid steeds meer de verantwoordelijkheid toegeschoven om zorg te dragen voor het onderwijs, maar ze krijgen weinig financiële steun om hun plannen uit te voeren.

Foto project Kameroen nr. 1

De oude school

Het dorpje Doukoula in het uiterste noorden van Kameroen kent deze problematiek. In Doukoula zelf is er geen schoolgebouw. De lessen worden onder 'rieten afdakjes' gegeven aan 160 kinderen, verspreid over vier van deze bouwsels. De plaatselijke oudervereniging, de 'Association des Parents d'Eleves', heeft deze noodvoorzieningen zelf gebouwd. De overheid betaalt slechts het salaris van twee leerkrachten. De oudervereniging financiert de andere leerkrachten.

Foto project Kameroen nr. 2

Opening nieuwe school

 

Met hulp van de 'Stichting Hier en Daar' wil de oudervereniging een begin maken met de bouw van een school. De lokale overheid heeft hiervoor een stuk grond beschikbaar gesteld. Om te beginnen wordt één van de bestaande primitieve bouwsels vervangen door een eenvoudig stenen gebouw, waarin veertig kinderen tussen de zes en acht jaar les kunnen krijgen. Ook worden er sanitairvoorzieningen aangelegd. Hierdoor wordt de leeromgeving van de kinderen verbeterd.

Bron: Wilde Ganzen

Foto project Kameroen nr. 3

Dorpsgenoten tijdens de opening

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.