Thom Beeld

Project in Ghana - Gezondheidscentrum in Sombo

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: dr. Francis Banca i.s.m. Ghanese Health Department
  • Start project: september 2001
  • Partner: De Wilde Ganzen/Equal Opportunity Fund
  • Oplevering: september 2002

Een ander gerealiseerd project voor de oprichting van The Thom Foundation ligt in Sombo, in het noorden van Ghana. Dit gebied is een van de armste gebieden van het land. De wegen zijn er slecht en de voorzieningen schaars.

Foto project Ghana nr. 2

Zwangere vrouw wordt onderzocht

Equal Oppertunity Fund (EOF), een organisatie die kleinschalige projecten in Ghana ondersteunt, ontving een aanvraag voor de bouw van een gezondheidscentrum in de omgeving van Sombo van een arts die in het noorden van Ghana werkte. De medische voorzieningen zijn daar beperkt.

Wij hebben EOF gesteund in de bouw van het gezondheidscentrum in Sombo. Het gezondheidscentrum wordt erg druk bezocht en heeft een regionale functie. In het gezondheidscentrum werken verpleegkundigen, een vroedvrouw en een arts. Dit centrum valt onder verantwoording van de regering. Samen met de kliniek dragen zij de verantwoording voor de exploitatiekosten.

Foto project Ghana Sombo

Voorlichting in wachtkamer

Deze gezondheidscentrum is gebouwd in 2002 en draait naar volle tevredenheid. Door tussenkomst van EOF is er in 2005 een waterput geslagen waardoor de mensen niet meer kilometers voor water hoeven te lopen.

Naast medische zorg wordt er in deze kliniek ook veel voorlichting gegeven over onder andere aids, malaria en voorbehoedsmiddelen. Ook is er een vaccinatieprogramma tegen onder andere polio.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.