Thom Beeld

Project in Ghana - Boeken en lesmateriaal voor een school in Duong

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Dhr.J.Swaan i.s.m. met The Thom Foundation
  • Start project: eind 2016
  • Bedrag: 3.200 euro
  • Partners: EOF en Stichting Wilde Ganzen
  • -
  • Oplevering: oktober 2017

Naar aanleiding van een wens en een donatie van dhr.J.Swaan heeft The Thom Foundation wederom de samenwerking gezocht met Equal Opportunity Fund (EOF). EOF is een organisatie die veel doet voor ondermeer de verbetering de onderwijsmogelijkheden in Ghana.

De boeken voor Duong

De schoolboeken voor Duong

Met steun van The Thom Foundation heeft EOF boeken gekocht voor alle leerlingen in het plaatsje Duong, gelegen in het noorden van Ghana. Een onderontwikkeld gebied dat ernstig achterloopt bij andere ontwikkelingen in Ghana. Met de aanschaf van de boeken is de lokale bibliotheek op orde gebracht. De prestatie van de leerlingen in Duong stond onder grote druk omdat ze het schaarse lesmateriaal moesten delen.

Goed onderwijs is een recht en onontbeerlijk voor een goede toekomst. Met de aanschaf van alle voorgeschreven boeken en lesmaterialen zal vanaf nu het onderwijs worden verbeterd en gestimuleerd. Het geeft alle leerlingen een betere start zodat de kans te slagen voor hun examens groter is en ze zo de mogelijkheid hebben verder te studeren.

Alle leerlingen in Duong hebben profijt van de boeken, zowel in het basis- als in het secundaire onderwijs in Duong. Daarnaast maken meer dan 1000 mensen direct of indirect gebruik van de aangeschafte boeken, waaronder 520 kinderen en 20 mensen met een beperking.

Duong is een kleine gemeenschap in het noorden van Ghana. De meeste mensen zijn boer en hebben een gering inkomen. Hierdoor hebben ouders grote problemen met het kopen van boeken voor hun kinderen. Dit project is een grote opluchting voor veel ouders in Duong. Ze hoeven zich geen langer zorgen te maken omdat alle voorgeschreven boeken vanaf nu in de schoolbibliotheek beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.