Thom Beeld

Project in Project in Ethiopië - Bouw toiletten bij school

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Joni
  • Start project: Sept. 2014
  • Partner: Stichting Joni en SMILE
  • Bijdrage: € 2.000

In de hoofdstad van Ethiopië, Addis Ababa, staat een school voor gehandicapte kinderen genaamd de Atsne Libne Dingil School.

De school wordt al langer ondersteund door de stichting Joni in samenwerking met een lokale stichting genaamd SMILE. Op de school zitten ongeveer 40 kinderen met een handicap. De school was niet voorzien van toiletten wat maakte dat jongens met een beperking zo'n 100 meter moesten lopen naar reguliere toiletten. Toiletten die vaak niet voor iedere jongen met zijn of haar beperking toegankelijk waren. Daarnaast werden de jongens, op weg naar het toilet, vaak gepest. Voor de meisjes van de school was er helemaal geen toilet. Het behoeft geen nadere uitleg welke beperking het is dat er voor deze kinderen geen goede toiletvoorziening aanwezig was.

Op aanvraag van de stichting Joni heeft The Thom Foundation de bouw van een viertal toiletten mogelijk gemaakt. Toiletten die worden aangesloten op een ondergronds afvoersysteem en de waterleiding. Naast de aanleg van de toiletten wordt er ook nog een hygiëne ruimte gerealiseerd waar de kinderen een hygiëne training gaan krijgen.

Men hoopte de bouw van de toiletten in december 2014 afgerond te hebben. Langdurige regenval heeft echter het nodige roet in het eten gegooid waardoor de oplevering vertraagd is.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.