Thom Beeld

Project in Bangladesh - Dagcentrum peuters in Manikganj

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Niketan
  • Start project: Feb. 2012
  • Partner: Disabled Rehabilitation Research Association
  • Bijdrage: € 22.800

Voor het komend jaar heeft het bestuur van The Thom Foundation besloten om wederom stichting Niketan te steunen. Ditmaal bij het realiseren van een dagcentrum voor hele jonge kinderen met een beperking. In 2013 heeft The Thom Foundation besloten dit project opnieuw voor een jaar te ondersteunen.

In Bangladesh zijn geen consultatiebureaus en peutergroepen waar mogelijke problemen bij jonge kinderen geïndiceerd kunnen worden. Daarnaast is juiste hulp vinden in Bangladesh erg moeilijk.

Er zijn momenteel zo'n 54 kinderen met een beperking tussen de twee en vier jaar oud die in aanmerking zouden komen voor de peutergroep. Voor deze kinderen wordt een behandelingsplan opgesteld. Daaruit zal blijken welke kinderen in aanmerking komen voor behandeling in het dagcentrum of welke in de thuissituatie. Aan de hand van het plan krijgen de kinderen verschillende therapieën en zal er aandacht zijn voor de spraak en taal ontwikkeling. Ook krijgen de kinderen van twee-vier jaar voorschoolse vaardigheden aangeboden.

The Thom Foundation is blij dat ze het komend jaar het dagcentrum Kalama Shishu Niketan financieel kan ondersteunen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.