Thom Beeld

Project in Argentiië - Dagopvang in Rafaela

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Solidariteit Argentinië
  • Start project: medio 2010
  • Bijdrage: € 1.565
  • Partner: St. Solidariteit Argentinië en Wilde Ganzen
  • Geplande uitvoering: medio 2011
  •  

In 1988 is in de stad Rafaela, in de provincie Santa Fe, opvanghuis/boerderij 'El Ceibo' opgezet met het doel dagactiviteiten en steun te bieden aan mentaal en fysiek gehandicapten en arme, sociaal ontwrichte jongeren en volwassenen.

El Ceibo heeft tot op heden in haar eigen financiële middelen kunnen voorzien, maar de economische crisis heeft ook in Argentinië gezorgd voor dalende inkomsten. Veel mensen trekken van het platteland naar de stad Rafaela uit hoop op een beter leven. De openbare gezondheidszorg en de arbeidsmarkt kunnen deze migratiestroom niet bijbenen en zijn niet in staat om alle mensen in stad op te nemen. Hierdoor is een groot deel van de bevolking op de rand van de armoedegrens gekomen en zijn de werkeloosheidscijfers alarmerend.

Het opvanghuis/boerderij probeert in te springen op de behoeften. Jongeren kunnen hier terecht voor een opleiding of workshop over timmeren en koken waardoor ze een grotere kans maken op deelname in de maatschappij.

In het huis verblijven 15 jongeren zonder familie, 10 jongeren en volwassenen die meehelpen in het dagverblijf en tussen de 120 en 150 kwetsbare jongvolwassenen. De gelden die nu binnenkomen zijn amper voldoende om het meest nodige, zoals eten, medicijnen en kleding, te kunnen bekostigen.

The Thom Foundation steunt dit project. Met onze financiële steun zal nieuw meubilair voor 'El Ceibo' worden gekocht voor de slaapkamers (bedden, matrassen, beddengoed en kasten), de werkplaats (een snijmachine, een cirkelzaag en een freesmachine) en voor de keuken (een oven en een ijskast).

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.