Thom Beeld

Project in Oeganda - Waterputten bouwen in Namasagali

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Hope Alive Uganda
  • Start project: 2013
  • Bijdrage: circa € 7.900,-
  • Partner: Diverse
  • Geplande oplevering: medio 2014
  •  

In Namasagali, Kamuli district, wil Hope Alive Uganda een waterput aanleggen op het terrein van Namasagali secondary school, een school voor voortgezet onderwijs in Namasagali. Op dit moment is daar geen waterput en lopen de kinderen en vrouwen uit de gemeenschap vele kilometers om water te halen. Water is de eerste levensbehoefte, maar het halen van dit water in Namasagali is niet zonder gevaar of altijd goed voor de gezondheid. Daarnaast ontbreken goede sanitaire voorzieningen, zoals watertaps waar de kinderen hun handen na latrine gebruik kunnen wassen, zodat hygiëne wordt bevorderd en ziekten worden teruggedrongen.

Hope Alive Uganda heeft ervoor gekozen de waterput op het terrein van Namasagali secondary school aan te leggen. Door de centrale ligging van de school kunnen ook omwonenden gebruikmaken van deze waterput. Een andere reden is om de leerresultaten van leerlingen te bevorderen en gevaren voor kinderen en vrouwen op hun zoektocht naar water terug te dringen. De algehele gezondheid wordt verbeterd door toegang tot veilig drinkwater op korte afstand.

Over het algemeen is sanitair een groot gebrek in Namasagali en verkeren de sanitaire voorzieningen in slechte staat. Omdat toegang tot drinkwater hand in hand gaat met goede sanitaire voorzieningen heeft Hope Alive Uganda besloten drie watertaps aan te leggen om de sanitaire voorzieningen te verbeteren. Door het aanleggen van deze watertaps kan de Namasagali secondary school aandacht besteden aan het belang van handenwassen na latrinegebruik en worden hierdoor tevens ziekten teruggedrongen. Hygiëne wordt hierdoor bevorderd.

In dit project neemt The Thom Foundation een deel van de totale financiering voor zijn rekening. Andere stichtingen die dit project ondersteunen zijn Impulsis, Share4more en de Dutch Flower Foundation.

The Thom Foundation heeft een eerdere samenwerking met Hope Alive Uganda als zeer prettig ervaren. Toen betrof het een project voor de aanleg van groentetuinen voor weeskinderen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met The Thom Foundation.