Thom Beeld

Project in Kenia - Inrichting werkplaats in Mumias

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Harambee Holland
  • Start project: medio 2013
  • Bijdrage: circa € 7.300,-
  • Partner: Wilde Ganzen
  • Geplande oplevering: 2014
  •  

Mumias is een stad in de provincie Magharibi, in het westen van Kenia. De stad heeft een inwoneraantal van 32.965. In deze stad is sinds 1984 het Educational Assessment and Rescue Center (EARC) actief op het gebied van het bieden van ondersteuning aan kinderen met een beperking.

Samen met de stichting Harambee Holland heeft EARC een centrum opgericht waar de handicap van kinderen in kaart wordt gebracht en naar een gepaste behandeling wordt gezocht. Helaas moeten op dit moment de kinderen voor op maat gemaakte hulpmiddelen nog naar een andere stad of zelfs buiten Kenia reizen. Iets wat voor vele ouders en kinderen natuurlijk niet mogelijk is gelet op de kosten.

In samenwerking met ondermeer het Liliane Fonds Nederland is het initiatief genomen bij het bestaande onderzoekscentrum een werkplaats te bouwen en in te richten.

Door onze partner Wilde Ganzen is aan The Thom Foundation gevraagd een bijdrage te leveren aan de inrichting van de te bouwen werkplaats. Met de bijdrage van The Thom Foundation kan de inrichting gerealiseerd worden. De bouw van de werkplaats komt voor rekening van het Liliane Fonds Nederland.

Met de inrichting van de werkplaats kunnen er hulpmiddelen op maat gemaakt worden, zoals rolstoelen, stokken, trycycles en knieondersteuning voor kinderen met polio. Maar ook bijvoorbeeld zitondersteuningen voor kinderen met specifieke aandoeningen. Ook kunnen hier de hulpmiddelen onderhouden worden. Verder is men van plan een audiologisch laboratorium en winkel te realiseren.

De verwachting is dat ruim 200 gehandicapte kinderen in Mumias en omgeving gebruik kunnen gaan maken van de geboden hulpmiddelen.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met The Thom Foundation.