Thom Beeld

Project in Oeganda - Groentetuinen voor weeskinderen Kisozi

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Hope Alive Uganda
  • Start project: mei 2010
  • Bijdrage: € 1.800
  • Partner: Hope Alive Uganda
  • Geplande uitvoering: zomer 2010
  •  

Hope Alive Uganda is een Ugandeze organisatie die zich richt op weeskinderen en arme gezinnen in Kisozi (Centraal Uganda).

In Kisozi zijn 50 weeskinderen en arme gezinnen die officieel door Hope Alive Uganda zijn geregistreerd. De weeskinderen worden opgevangen door gezinnen die grote moeite hebben rond te komen en in hun eigen bestaan te voorzien. Daarom zet Hope Alive Uganda projecten op waardoor een gezin en het opgenomen weeskind in hun eigen bestaan kan gaan voorzien.

De aangelegde groentetuin

De aangelegde groentetuin

Een van de projecten is het groentetuinenproject. Door groente en mais te verbouwen hebben de mensen en weeskinderen een gevarieerder voedselaanbod. Ook hebben ze zo de mogelijkheid groenten te verkopen. De winst van de oogst is gericht op het creëren van onderwijsmogelijkheden van de weeskinderen, zoals de aanschaf van schoolmaterialen en -uniformen en het schoolgeld van de kinderen. De leeftijd van de weeskinderen varieërt van 4 tot 12 jaar en de meesten van hen gaan niet naar school.

Kinderen aan het werk

Kinderen aan het werk

The Thom Foundation steunt dit project zodat arme gezinnen met opgenomen weeskinderen een eigen inkomen kunnen verdienen. Zo worden de leefomstandigheden van deze weeskinderen enorm verbeterd.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met The Thom Foundation.