Thom Beeld

Project in Sri Lanka - Aanschaf hulpmiddelen kinderen

PROJECTGEGEVENS

  • Initiatief: Stichting Ayubowan Sri Lanka
  • Start project: juni 2017
  • -
  • Partners: Wilde Ganzen en Hellabeem
  • Oplevering: juni 2017
  • Bijdrage: 1.775 euro

The Thom Foundation heeft in 2016 een project van Stichting Ayubowan Sri Lanka (ASL) gesteund met de financiering van meubilair en een computer voor een speciale schoolklas waarin kinderen zitten met een lichamelijk, visueel, verstandelijk en/of meervoudige beperking. In 2017 ontvingen wij nogmaals een verzoek om steun, ditmaal voor de aanschaf van hulpmiddelen voor kinderen.

Scootmobiel

Trotse scootmobiel

Voor een jongen van 17 jaar met een spierziekte zijn een scootmobiel en twee rolstoelen gekocht. De jongen zat voordien thuis omdat er geen transportmogelijkheden waren om bij school te komen. Door deze hulpmiddelen kan de jongen zich thuis en op school verplaatsen in een rolstoel en kan hij zelfstandig bij school komen.

Trotse buggy

Trotse buggy

Stichting ASL heeft in 2016 een klein gehucht bezocht om een rolstoel af te leveren voor een gehandicapte inwoner. Tijdens dit bezoek kwam ASL in contact met de moeder van twee kleine kinderen die beiden eenzelfde afwijking hebben aan hun handen en voeten. De kinderen zijn daardoor niet of nauwelijks in staat te kruipen of te lopen en komen daardoor ook bijna nergens. Op verzoek van Stichting ASL heeft The Thom Foundation een wandelwagen/buggy voor de baby en een rolstoel voor het oudere zusje aangeschaft.

Een vierjarig jongetje wordt vanwege zijn meervoudige handicap behandeld in een revalidatiecentrum. Onder leiding van een fysiotherapeut oefent hij tweel maal per maand in een 'standing frame' om te leren zijn hoofd zelfstandig in balans te houden. Omdat deze oefenfrequentie te laag is om effect te sorteren was het advies van de revalidatiearts een 'standing frame' thuis aan te schaffen. Door middel van onze steun is dit gerealiseerd.

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.