Thom Beeld

Project in Sri Lanka - Renovatie klaslokaal en aanschaf meubilair

PROJECTGEGEVENS

The Thom Foundation steunt inmiddels voor het vierde jaar de stichting Ayubowan Sri Lanka, afgekort A.S.L. De reden waarom wij dit doen is omdat de projecten van A.S.L. naadloos aansluiten bij onze doelstelling, namelijk hulp bieden aan gehandicapte kinderen die veelal leven in armoede. Daarnaast zijn de verzoeken van A.S.L. altijd goed onderbouwd en gaat het om hele concrete hulpvragen (veelal op individueel niveau) en krijgen we altijd goede en snelle terugkoppeling over de resultaten. En niet in de laatste plaats hebben we tijdens een persoonlijke kennismaking met de drijvende krachten achter deze stichting, Jeannette en Joke, persoonlijk mogen ervaren hoe enorm betrokken zij zijn bij de kinderen waarvoor zij 'het verschil' willen maken.

School

Onthulling van de naam van de school

Het oosten van Sri Lanka is erg arm. In het plaatsje Hansayapalama ligt de Leelarathna Maha Vidyala school, waar ongeveer 1600 kinderen onderwijs genieten. Op het terrein staat een gebouwtje waarvan twee ruimtes niet worden gebruikt. Het hoofd van de school is genegen een van de ruimtes beschikbaar te stellen om deze in te richten voor kinderen met een beperking.

Op dat moment werden daar al elf kinderen met een beperking opgevangen. Deze beperkingen lopen uiteen van auditieve beperkingen tot hyperactieve, lichamelijke beperkingen en verschillende ziekten. De school heeft de ambitie meer gehandicapte kinderen onderwijs te bieden, maar het ontbrak hen aan de faciliteiten. Er staan veertien kinderen op een wachtlijst die door de realisatie van de klaslokalen ook naar school kunnen.

Speeltuin

Nieuwe speeltoestellen bij de school

De elf kinderen die nu al onderwijs krijgen, krijgen les van een speciaal opgeleide onderwijzeres en een stagiaire. Zodra de stagiaire haar opleiding heeft afgerond gaat ze full-time lesgeven. Tevens is er nog een docente beschikbaar zodra er uitgebreid kan worden.

Om de extra kinderen op te kunnen vangen en les te geven was het volgende nodig:

  • Renovatie aan klaslokaal, inclusief verven en aanleg elektriciteit.
  • Aanleg vloer in klaslokaal.
  • Plaatsen van aangepast toilet.
  • Speeltuin met veilige speeltoestellen.
  • Nieuw schoolmeubilair (veertien sets tafels en stoelen)

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met TTF.