Thom Beeld

TTF nieuwsbrief no.6

Dit is de zesde nieuwsbrief van The Thom Foundation. Deze nieuwsbrief informeert u over de voortgang van de projecten en de diverse acties die voor The Thom Foundation zijn of worden gevoerd.

We beseffen dat dit pas de tweede nieuwsbrief in 2008 is. We hadden het voornemen meer nieuwsbrieven te publiceren. Maar vaak wordt de publicatie ervan nog maar even uitgesteld om toch nog iets 'mee te nemen'. En dan is het al weer oktober.

Tot onze spijt hebben wij ons na zorgvuldige overwegingen teruggetrokken uit het project gericht op de bouw van de school voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Wa (Ghana). Een verschil van inzicht met onze partner en een gebrek aan projectvoortgang lagen ten grondslag aan dit besluit. Het stoppen van onze participatie in het project heeft voor The Thom Foundation geen financieel nadelige gevolgen. The Thom Foundation zal de gereserveerde gelden nu inzetten voor projecten met overeenkomstige doelen.

Gelukkig ook veel goed nieuws. Zo hebben wij het eerste beeldmateriaal ontvangen van de door ons gesteunde projecten in Kameroen en India.Naar aanleiding van de aandacht die Wilde Ganzen op hun site aan The Thom Foundation hebben besteed kregen wij ondermeer een projectaanvraag van de stichting Niketan. In deze nieuwsbrief leest u alles over dit nieuwe project.

Verder natuurlijk aandacht voor de verschillende acties die voor The Thom Foundation zijn gevoerd. Leuke acties met een goede opbrengst.

Stefan Bredenbeek
(voorzitter The Thom Foundation)

PROJECT IN INDIA

Zoals genoemd in nieuwsbrief no.5 steunt TTF een project in Bangalore (India). Het initiatief voor het project ligt bij World Servants. De afgelopen maanden is men in Bangalore erg druk geweest met de uitbreiding van de opvang voor kinderen van vijf tot veertien jaar met een verstandelijke beperking. TTF heeft de bouw van deze opvang gesteund en de foto's laten zien dat men al vergevorderd is met de bouw van de naschoolse opvang. Het project in India wordt uitgevoerd door Ashalaya Home for the Welfare of the Mentally Retarded.

PROJECT IN KAMEROEN

The Thom Foundation heeft de afgelopen maanden de bouw van een school in het noorden van Kameroen in het plaatsje Doukoula gesteund. Dit project is een initiatief van de stichting Hier en Daar. De Albert Schweitzerschool heeft in mei van dit jaar een grote actie gehouden, speciaal voor deze school in Kameroen. De Albert Schweitzerschool had een markt georganiseerd met kunst gemaakt door de kinderen zelf. Ook was er een educatief karakter gegeven aan de actie. De school heeft twee weken lang aandacht besteed aan het land Kameroen en de leefwijze en leefomstandigheden van kinderen in dat land.

De actie was een groot succes! De opbrengst was maar liefst 4.100 euro.

Inmiddels hebben we een foto ontvangen van de opening van de nieuwe school.

NIEUW PROJECT IN BANGLADESH

Naar aanleiding van de aandacht die Wilde Ganzen recentelijk aan The Thom Foundation heeft besteed op zijn site zijn wij in contact gekomen met stichting Niketan. Deze stichting richt zich op de opvang en begeleiding van verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Bangladesh. Een doelstelling die dicht bij die van The Thom Foundation ligt. Daarom is het geen verrassing dat The Thom Foundation heeft besloten de doelstellingen van Niketan te steunen met een donatie van 10.000 euro.

In de volgende nieuwsbrief hopen wij foto's e.d. te kunnen laten zien van het project.

ACTIES TER ONDERSTEUNING VAN TTF

De afgelopen maanden hebben er weer diverse acties plaatsgevonden om The Thom Foundation te ondersteunen.

Actie van de Albert Schweitzerschool (Emmeloord)

De actie van de Albert Schweitzerschool te Emmeloord is al genoemd eveneens als de fantastische opbrengst ervan. De actie bestond uit een veiling van allerlei door de leerlingen zelfgemaakte kunstwerken.

Kinderen in klederdracht

Kinderen wanen zich in Afrika

Daarnaast was het mogelijk om Afrikaans te dansen, djembee te spelen of onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van het mooie weer. The Thom Foundation had het mogelijk gemaakt om in Afrikaanse kleding op de foto te gaan en je zo even in het verre Afrika te wanen. Kiek bedankt voor de mooie achtergrond!

Heilig Hartkerk (Hilversum)

Ook de Heilig Hartkerk in Hilversum heeft in september j.l. actie gevoerd voor The Thom Foundation. Een door hen georganiseerde rommelmarkt bracht voor TTF maar liefst 2.200 euro op. In overleg met de Heilig Hartkerk gaat dit geld naar ons project voor de kraamkliniek in Logba (Ghana).

Naast al deze gerichte acties ontvangen we ook vele giften. Verjaardagscadeaus in de vorm van een donatie aan The Thom Foundation of gewoon, zo maar. Al deze giften maken dat wij kunnen blijven doen wat wij doen. Onze dank hiervoor!

CONTACT

Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.