Thom Beeld

TTF nieuwsbrief no.5

Dit is de vijfde nieuwsbrief van The Thom Foundation. Deze nieuwsbrief informeert u over de voortgang van de projecten en de diverse acties die voor The Thom Foundation zijn of worden gevoerd.

De vorige nieuwsbrief is al weer enige maanden geleden uitgekomen, maar The Thom Foundation heeft al die tijd zeker niet stil gezeten.

We berichten u over onze projecten in Ghana in Wa (school) en Logba (kliniek). Daarnaast heeft The Thom Foundation aan twee nieuwe projecten steun toegezegd. Ze zijn het resultaat van onze samenwerking met Wilde Ganzen en passen prima in onze doelstellingen.

Zo leest u in deze nieuwsbrief over projecten in India en Kameroen met voor ons weer nieuwe partners. Voor The Thom Foundation een leuke uitdaging!!Ook informeren wij u over acties die de komende tijd ter ondersteuning van The Thom Foundation worden gehouden. We zijn altijd weer onder de indruk van wat veel mensen in hun vrije tijd ondernemen om de stichting te steunen.

Stefan Bredenbeek
(voorzitter The Thom Foundation)

VOORTGANG SCHOOL IN WA

Over de voortgang van ons project in Wa valt op dit moment eigenlijk weinig nieuws te melden. Men is daar druk op zoek naar water. Water is in deze fase belangrijk om ondermeer cement te maken. Zonder water kan men niet starten. De eerste, kostbare boring naar water is jammergenoeg mislukt. Men stelt alles in het werk op korte termijn toch met de bouw te kunnen starten.

VOORTGANG KLINIEK IN LOGBA

Eind 2007 heeft The Thom Foundation uit Logba een uitgebreide rapportage PDF logo over het project ontvangen. Hieruit bleek dat het met de kliniek goed gaat. Er zijn inmiddels veel patiënten geholpen en op de kraamafdeling van de kliniek zijn veel baby's geboren. De kliniek is voor vrouwen een rustige en veilige plek om te bevallen. Zeker in vergelijking met de hut waarin zij wonen.

Ook blijkt dat naast onze financiële steun voor ondermeer de aanschaf van medicijnen de bevolking van Logba zelf de handen uit de mouwen heeft gestoken. Zo heeft men het toilet/douche betegeld en is de hobbelige weg naar de kliniek verbeterd. Het is goed te vernemen dat de bevolking bij de kliniek betrokken is.

NIEUW PROJECT IN INDIA

Naar aanleiding van gesprekken met De Wilde Ganzen heeft The Thom Foundation besloten een project in Bangalaore (India) te steunen dat wordt uitgevoerd door Ashalaya Home for the Welfare of the Mentally Retarded. Het initiatief van dit project ligt bij World Servants. De aanvraag voor financiële steun voor de uitbreiding van de naschoolse opvang voor kinderen van vijf tot veertien jaar met een verstandelijke beperking past prima in de doelstellingen van The Thom Foundation.

NIEUW PROJECT IN KAMEROEN

Een nieuw project wat door The Thom Foundation financieel ondersteund gaat worden is de bouw van een school in het noorden van Kameroen in het plaatsje Doukoula. Dit project is een initiatief van de stichting Hier en Daar. Met onze bijdrage wordt het mogelijk de bouw van de school te realiseren.

ACTIES TER ONDERSTEUNING VAN TTF

De afgelopen maanden zijn er weer veel hartverwarmende initiatieven genomen ter ondersteuning van TTF. Een overzicht.

Sponsorloop Vitusschool (Bussum)

De leerlingen van groep acht van de Vitusschool in Bussum gaan op 18 april een sponsorloop houden ten bate van The Thom Foundation.

Foto Vitusschool

Leerlingen groep acht maken reclame voor TTF

Kunstverkoop Albert Schweitzerschool (Emmeloord)

De Albert Schweitzerschool gaat in mei 2008 twee weken actie voeren voor TTF. Alle schoolklassen maken kunst voor TTF en op 30 mei (17:00-20:00) zal er een grote kunstverkoop plaatsvinden. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, zoals Afrikaans dansen en djembelessen.

Flyer met uitnodiging PDF logo

CONTACT

Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.
http://www.thethomfoundation.nl/contact.htm