Thom Beeld

TTF nieuwsbrief no.3

Dit is de derde nieuwsbrief van The Thom Foundation (TTF). Met onze regelmatig verschijnende nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang van de projecten en andere wetenswaardigheden.

Terwijl in Ghana gestaag wordt doorgewerkt aan de school en het tehuis in Wa wordt in Nederland veel actie gevoerd voor TTF. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich de afgelopen maanden belangeloos hebben ingezet voor TTF.

In deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte stellen van de resultaten van de laatste twee acties en van alweer een nieuwe actie voor TTF.

Speciaal willen we u wijzen op de mogelijkheid om via onze website twee kunstwerken te kopen n.a.v. de tienerexpositie van 16 juni j.l. De verkoop van deze kunstwerken gaat per opbod en de opbrengst komt geheel ten goede aan TTF.

Stefan Bredenbeek
(voorzitter The Thom Foundation)

TERUGBLIK OP CLUBROODFEEST 25 MEI 2007

Op vrijdag 25 mei voerde ClubRood actie voor The Thom Foundation met een groot feest in Strandtent West in Amsterdam.

Het feest was een daverend succes. Het goedbezochte feest bracht € 1.140,- op voor TTF. We danken Bas Clee van harte voor zijn inzet en toewijding!

Voor foto's van het feest en om op de hoogte te blijven van komende feesten van ClubRood, bezoek ClubRood.nl.

TIENEREXPOSITIE 16 JUNI 2007

Zaterdag 16 juni 2007 was het dan zover! Nadat kinderen uit het tienercentrum van de Stichting Kinderopvang Bussum-Naarden (SKBN) maandenlang hadden gewerkt aan hun kunstprojecten was op 16 juni j.l. de grote verkoop voor The Thom Foundation.

Een fotoimpressie van de expositie.

Vooraf was door de tieners al de nodige reclame gemaakt voor de kunstveiling door het verspreiden van ruim drieduizend flyers. Ook werd via de radio, radio Noord-Holland en radio Hilversum, reclame gemaakt voor de expositiedag. De tieners Thom en Lars van het tienercentrum kwamen tweemaal op de radio om de kunstwerken onder de aandacht te brengen en om uitleg te geven over het goede doel: The Thom Foundation. Zij deden dit erg goed. En ook de locale kranten besteedden de nodige aandacht aan de tienerexpositie en The Thom Foundation.

De kunstverkoop werd geopend door de Bussumse wethouder van Jeugdzaken de heer Boekhoff. Na het voorlezen van een mooi gedicht door Thom Schrama opende de wethouder de expositie door samen met Sophie en Eva Bredenbeek een lint door te knippen. Namens de gemeente Bussum schonk de wethouder The Thom Foundation € 250,-. Een goed begin van de dag.

Naast de verkoop van de door tieners gemaakte kunst waren er ook verschillende andere activiteiten. Zo kon je je haren laten vlechten, je laten schminken of op de foto in Ghanese klederdracht. Ook waren er twee workshops Afrikaans dansen. Muzikaal werd het geheel opgeluisterd door jongeren. Deejay 'DEEJAY' en de Vette Pret Band wisten met hun muziek de sfeer er goed in te brengen. De Vette Pret Band trad deze dag geheel belangeloos op. Daarnaast schonk zij de opbrengst van hun CD-verkoop van deze dag aan de stichting.

Onder het genot van een hapje en een drankje is er veel kunst verkocht. Aan het eind van de dag bleek dat de kunstverkoop al € 2.350,- had opgebracht. Dit bedrag valt waarschijnlijk nog hoger uit omdat veel mensen naderhand nog steeds kunst kopen.

Bieden op kunstwerken

Ook voor u bestaat de mogelijkheid om in het bezit te komen van twee mooie kunstwerken. Hoe?

Riet Blüm, leidinggevende van het tienercentrum en beeldend kunstenaar heeft een prachtig beeld gemaakt voor The Thom Foundation.

'Ogen zeggen wat het lichaam niet kan' - Riet Blüm 2007

Dit beeld met een hoogte van ongeveer 40 cm. wordt nu per opbod verkocht aan de hoogste bieder. U kunt een bod uitbrengen op info at thethomfoundation punt nl. Het minimumbod bedraagt € 250,-. De opbrengst van het beeld komt ten goede aan TTF.

Daarnaast heeft Chris (leidster van het tienercentrum) samen met een tiener een mooi schilderij (een tweeluik) gemaakt.

'Een dubbele blik' - Chris Spek 2007

Ook op dit schilderij kunt u een bod uitbrengen en ook hiervan is de opbrengst bestemd voor TTF. Het minimumbod bedraagt € 50,-. U kunt een bod uitbrengen op info at thethomfoundation punt nl.

AMSTERDAM-DAKAR CHALLENGE VOOR TTF

Een nieuw initiatief om The Thom Foundation te steunen komt van Paul Sabel. Paul gaat samen met zijn broer Mark de Amsterdam-Dakar Challenge rijden. Dit evenement is gekoppeld aan goede doelen. De uitdaging is niet alleen het lange-afstand-met-hindernissen rijden. Er is ook de inspanning om minimaal 10 eurocent per kilometer op te halen voor een zelf te kiezen goed doel. Dat goede doel voor 'Les Sables' is The Thom Foundation.

Vanaf 27 oktober 2007 wordt Amsterdam-Dakar gereden en in de volgende nieuwsbrief vertellen we u hier meer over. Tot die tijd kunt u de verrichtingen van de broers op hun site volgen. Met steun aan hun initiatief steunt u ook TTF.

CONTACT

Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.
http://www.thethomfoundation.nl/contact.htm